Bekijken van processen in de Publisher

Diagrammen worden ontwerpen door de modelleerder in Engage Process Modeler. Nadat ze zijn aangeboden voor publicatie worden ze zichtbaar in de  Engage Process Publisher in de lijst Ter beoordeling. Dergelijke diagrammen zijn gemarkeerd als Aangeboden.

Als publisher kunt u verder extra overzichtsdiagrammen maken en nieuwe versies van gepubliceerde overzichten. Deze verschijnen in dezelfde lijst maar dan met status Concept.

Merk op dat de diagrammen in paneel Ter beoordeling zijn gesorteerd op basis van de aanmaakdatum met de nieuwste bovenin en dat diagrammen met status Aangeboden altijd bovenaan staan.

Het is uw taak om de aangeboden diagrammen te beoordelen en deze te publiceren om ze beschikbaar te maken voor de organisatie in de Engage Process Viewer.

Om een diagram te bekijken dubbelklikt u op het diagram in een van de panelen. Er verschijnt een nieuw tabblad in paneel Diagrammen met de inhoud van het geselecteerde diagram. Voor een proces ziet u alleen het hoogste niveau. Om de subprocessen te zien moet u deze uitklappen of erin navigeren.

Als u een diagram selecteert worden de eigenschappen getoond in paneel Eigenschappen. De enige eigenschap die u kunt wijzigen is de naam. U kunt ook de processtapeigenschappen bekijken.

Hoewel een modeler besluit hoe een diagram getoond moet worden binnen de Engage Process Viewer, kunt u wel een aantal dingen van de weergave wijzigen.

Als het diagram is geopend kunt u met tabblad Lay-out het lettertype en de zoomfactor wijzigen. U kunt ook wisselen naar volledig schermweergave. Voor procesdiagrammen kunt u bovendien kiezen hoe de stappen getoond moeten worden.

Waar kan ik de proceseigenschappen inzien?

Als u een diagram selecteert worden de eigenschappen getoond. Deze eigenschappen zijn onderverdeeld in twee groepen. De eerste groep toont o.a. de naam en versie.

De tweede groep toont de Publicatie informatie. Hier kunt u de volgende informatie terugvinden:

• Aangeboden vanuit project: De naam van het project dat de het aangeboden diagram bevat.
  • Aangeboden als diagram: De naam van het diagram op het moment dat deze werd aangeboden voor publicatie. Het is mogelijk de diagramnaam later te wijzigen in de Engage Process Publisher.
  • Aangeboden door: De naam van de gebruiker die het diagram heeft aangeboden (of de publiceerder die een overzichtsdiagram heeft gemaakt)
  • Aangeboden op: Datum en tijd van aanbieden (of aanmaken van het overzichtsdiagram door de publiceerder)

De eerste twee eigenschappen zijn niet beschikbaar voor overzichtsdiagrammen gemaakt in de Engage Process Publisher.

Waar kan ik de stapeigenschappen zien in de Publisher?

Als u een procesdiagram opent en een stap selecteert worden de basiseigenschappen van deze stap getoond in paneel Eigenschappen. Sommige eigenschappen zoals Documenten, Omschrijving en Opmerkingen worden getoond in aparte panelen. Deze zijn standaard verborgen.

Om de panelen te tonen kunt u naar het tabblad Lay-out gaan en klikken op Toon venster:

Hoe kan ik de lettertype wijzigen van een proces in de Publisher?

Voor het wijzigen van het lettertype in het Diagram paneel kunt u de knoppen en uitklapvelden gebruiken in de groep Lettertype op het tabblad Lay-out.

Selecteer het lettertype en kleur direct in de groep Lettertype. U kunt ook de knoppen Lettertype2 gebruiken voor het vergroten of verkleinen van de lettergrootte.

Keuze aantallen en condities zijn altijd schuin geschreven onafhankelijk van het gekozen lettertype. U kunt deze niet aanpassen.

Merk op dat u hier besluit over het standaard lettertype voor dit diagram. Een gebruiker van de viewer kan dit nog steeds aanpassen bij het bekijken.

Ik wil in en uitzoomen binnen de Publisher

U kunt het diagram van grootte wijzigen door in- en uit te zoomen.

Selecteer een diagram en druk vervolgens op de knop Inzoomen of Uitzoomen in de groep In- en uitzoomen op het tabblad Lay-out om een diagram respectievelijk groter of kleiner te maken. Druk op de knop 100% om terug te gaan naar de standaard 100% grootte.

Alternatieven

1. Gebruik de schuifbalk of de ‘+’ of ‘-‘ knop in de statusbalk.
  2. Druk op de knop Zoom in de groep In- en uitzoomen op het tabblad Lay-out en kies vervolgens een van de mogelijkheden.

Hoe kan ik Volledig scherm aan/uitzetten in de Publisher?

Kies voor Volledig Scherm in de groep Weergave van tabblad Lay-out.
Alleen het diagrampaneel en het eigenschappenpaneel worden getoond in een gemaximaliseerd venster. Het venster Ter beoordeling, Gepubliceerd en Archief zijn ingeklapt en alle andere panelen zijn verborgen.

U kunt verder werken met het ontwerpen van een overzicht in volledig schermweergave. Om terug te keren naar normale weergave drukt u nogmaals op de knop Volledig Scherm.

Alternatief
Gebruik de kleine knop bij de schuifbalk rechtsonder in beeld.