Hoe exporteer en importeer ik gebruikers?

Hoe exporteer ik gebruikers?

Om de volledige lijst van gebruikers en groepen te exporteren naar een Microsoft Excel bestand kiest u voor Excel rapportage.

Het resulterende bestand bevat de volgende kolommen:

•    Naam - bevat voornaam en achternaam
•    Gebruikersnaam - bevat de login
•    Licenties - De licenties toegekend aan de gebruiker
•    Groepen - Bevat een lijst van groepsnamen waar de gebruiker toe behoort
•    Rollen - Bevat een lijst van rollen die aan de gebruiker of groep zijn toegekend

Hoe exporteer ik naar CSV?

Om de volledige lijst van gebruikers en groepen te exporteren naar een CSV bestand kiest u voor Exporteren naar CSV.

Groepen worden eerst geëxporteerd, gevolgd door gebruikers.

Het resulterende bestand bevat de volgende kolommen:

•    Gebruikersnaam - bevat de login
•    Voornaam/Groepsnaam - bevat de voornaam van de gebruiker of de groepsnaam
•    Achternaam/Groepsomschrijving - bevat de achternaam van de gebruiker of de omschrijving van de groep
•    Externe id - Als de gebruikers was geïmporteerd vanaf een extern bestand kan dit een externe id bevatten.
•    Groepen - Bevat een lijst van groepsnamen waar de gebruiker toe behoort
•    Rollen - Bevat een lijst van rollen die aan de gebruiker of groep zijn toegekend
•    Licenties - De licenties toegekend aan de gebruiker

Synchroniseren en importeren van gebruikers middels een CSV bestand

Om de lijst van gebruikers en groepen te synchroniseren met de inhoud van een CSV bestand kiest u voor deze optie bovenaan de lijst.

In de dialoog die verschijnt kunt u het wachtwoord en de taal opgeven die voor alle nieuw toe te voegen gebruikers zal worden ingesteld.

Vervolgens wordt u gevraagd om het CSV bestand te kiezen. Het formaat van dit bestand is gelijk aan die bij Exporteren naar een CSV. Echter, de laatste kolommen (Externe Id, Groepen, Rollen, Licenties) kunnen worden weggelaten. Ook de kopregel kan worden weggelaten (maar de kolomvolgorde moet behouden blijven)

Licenties in het importbestand zullen worden genegeerd. Deze moeten altijd handmatig worden toegewezen. De waarde in Externe id wordt binnen de Suite nergens gebruikt, maar wel onthouden. Deze wordt weer in het exportbestand gezet bij Exporteren naar CSV.

Als er gebruikers ontbreken in het invoerbestand zullen deze worden verwijderd. Er zal altijd eerst om bevestiging worden gevraagd.