Hoe gebruik ik de Geavanceerde filters?

Gebruik de knop Filter rechtsboven om geavanceerde filters te gebruiken. De volgende dialoog verschijnt:

Filter

In het begin is de filter nog niet actief en bevat deze nog geen regels. Zodra u regels gaat toevoegen zal de filter actief worden.

Kies in de eerste keuzelijst het veld waarop u wilt filteren. Afhankelijk van het soort veld bevat de tweede keuzelijst bepaalde operaties die  u kunt uitvoeren en er verschijnt een tekstvak of keuzelijst waarin u een waarde kunt invullen. De werking is samengevat in de volgende tabel.

Soort

Operatie

Waarde

Tekst

bevat

is leeg (voor niet-verplichte velden)

is niet leeg (voor niet-verplichte velden)

Type een tekst

Keuzelijst

is

is niet

Kies een waarde uit de lijs

Datum

is

is niet

is leeg (voor niet-verplichte velden)

voor

na

datum (moet ingevoerd worden)

vandaag

gisteren

morgen

1 week geleden

1 week na nu

1 maand geleden

1 maand na nu

<Werkitem> soort

is

is niet

Kies uit de aanwezige soorten

Gebruiker

is

is niet

is leeg

is niet leeg

Kies een geautoriseerde gebruiker

ID

is

Type het ID nummer

Ja/Nee

is

is niet

Ja of Nee

Kies voor Toevoegen om een nieuwe regel toe te voegen aan de filter.

ComplexFilter

Merk op dat we geen haakjes gebruiken dus de algemene regel geldt dat en als eerste wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld A of B en C wordt uitgevoerd als A of (B en C).

Gebruik het rode kruis om een regel te verwijderen

Gebruik Aanzetten om de filter actief te maken.

Gebruik Uitzetten om de filter niet actief te maken.

Gebruik Toepassen om de dialoog te sluiten en deze filterinstellingen toe te passen op de weergave.

De regels die niet volledig zijn ingevuld zullen worden genegeerd.