Hoe importeer ik een proces in de Modeler?

Er zijn diverse mogelijkheden om processen te importeren. We lichten graag toe hoe.

Via Bestand, Openen en dan Importeren heb je diverse keuzes om processen te importeren in de Engage Process Modeler. Deze opties worden zichtbaar indien je een project open hebt staan.

Natuurlijk bieden wij ook de mogelijkheid om een bestandstype van Engage Process te importeren. Dit kan je nalezen in het volgende artikel.

De laatste formaten zijn interessant omdat verschillende organisaties nog processen in BPMOne, Protos of Mavim formaat hebben. Deze kunnen met deze functies eenvoudig naar de Engage Process Modeler worden gebracht.

De geïmporteerde diagram worden op het hoogste niveau in het project geplaatst tenzij u een bepaalde map geselecteerd had. In dat geval wordt er gevraagd waar u de diagrammen wilt plaatsen.

Als het geïmporteerde bestand diagrammen bevat met dezelfde naam als diagrammen in de bestemming dan verschijnt er een aanvullende vraag omdat deze namen hetzelfde kunnen zijn bij toeval, maar het kan ook zijn dat u een nieuwe versie van hetzelfde diagram wilt importeren. U kunt er hier voor kiezen om automatisch een nieuwe versie aan te maken van het diagram in uw project.

Importeer vanuit XPDL Bestand

Om een bestand in XPDL formaat te importeren (de XML Process Definition Language gespecificeerd door de Workflow Management Coalition) kiest u tab BESTAND en vervolgens Importeren vanuit XPDL bestand.

De processen in dit bestand zullen worden toegevoegd aan het huidige project en automatisch worden geopend. De deelnemers die zijn gedefinieerd in dit bestand zullen worden toegevoegd aan de lijst van rollen.

Als het XPDL bestand was gemaakt met de Engage Process Modeler zullen een aantal specifieke Engage Process eigenschappen die geen onderdeel uitmaken van de standaard Process Definition Language ook worden geïmporteerd. Omdat dit niet voor alle eigenschappen geldt adviseren we om gebruik te maken van Engage Process exportbestanden voor uitwisseling tussen  Engage Process Modeler gebruikers of projecten..

Importeer vanuit BPMN bestand

Om een bestand in BPMN formaat te importeren kiest u tab BESTAND en vervolgens Importeren vanuit BPMN bestand.

De processen in dit bestand zullen worden toegevoegd aan het huidige project en automatisch worden geopend. De deelnemers die zijn gedefinieerd in dit bestand zullen worden toegevoegd aan de lijst van rollen. Als een collaboration process voorkomt in het BPMN bestand wordt dit proces ook geïmporteerd.

Als het BPMN bestand was gemaakt met de Engage Process Modeler zullen een aantal specifieke Engage Process eigenschappen die geen onderdeel uitmaken van de BPMN standaard ook worden geïmporteerd. Omdat dit niet voor alle eigenschappen geldt adviseren we om gebruik te maken van Engage Process exportbestanden voor uitwisseling tussen  Engage Process Modeler gebruikers of projecten.

Importeer vanuit BPMOne bestand

Om een XML bestand in BPMOne formaat te importeren kiest u voor tabblad BESTAND, vervolgens Openen en Importeren en tenslotte Importeren van BPMOne bestand. In de dialoog die wordt geopend kiest u het XML bestand met het BPMOne proces.

Alleen de onderdelen die relevant zijn voor Engage Process zullen worden geïmporteerd. Met name alle lay-out informatie zal niet worden meegenomen omdat Engage Process Modeler een eigen automatische lay-out kent.

Importeer vanuit Protos bestand

Om een PAL bestand in Protos formaat te importeren kiest u voor tabblad BESTAND, vervolgens Openen en Importeren en tenslotte Importeren van Protos bestand. In de dialoog die wordt geopend kiest u het PAL bestand.

Alleen de onderdelen die relevant zijn voor Engage Process zullen worden geïmporteerd. Met name alle lay-out informatie zal niet worden meegenomen omdat Engage Process Modeler een eigen automatische lay-out kent.

Importeer vanuit Mavim bestand

Om een XML bestand in Mavim formaat te importeren kiest u voor tabblad BESTAND, vervolgens Openen en Importeren en tenslotte Importeren van Mavim bestand. In de dialoog die wordt geopend kiest u het XML bestand met het BPMOne proces.

Alleen de onderdelen die relevant zijn voor Engage Process zullen worden geïmporteerd. Met name alle lay-out informatie zal niet worden meegenomen omdat Engage Process Modeler een eigen automatische lay-out kent