Hoe kan ik Bevindingen vanuit de Modeler op een Teamboard plaatsen?

In de handleiding van Modeler wordt uitgelegd hoe bevindingen kunnen worden aanmaakt bij een proces(stap). Je kunt een selectie van deze Bevindingen ook naar een bord in Teamboard sturen. Hiervoor moet een teambord wel voldoen aan een paar eisen. In dit artikel gaan we verder in op hoe je een bestaand of nieuw teambord geschikt maakt voor het ontvangen van Bevindingen vanuit de Modeler.

Om te controleren of een bord geschikt is, open het bord en klik bovenaan het scherm op het tandwiel achter de naam van het bord om de bordinstellingen te bekijken.

In het venster dat verschijnt, staat onderaan of het bord wel of niet geschikt is. Is het bord geschikt dan hoef je niets meer te doen! Is het bord nog niet geschikt dan helpt de applicatie je het bord wél geschikt te maken. Klik hiervoor op de tekst ‘Wat betekent dit?

Hieronder een voorbeeld van wat er te zien kan zijn:

Teamboard findings dialog

De te nemen acties zijn onderverdeeld in twee categorieën, namelijk ‘Algemeen’ en per soort werkitem, in ons voorbeeld is dit een ‘Actie’.

Bij ‘Algemeen’ staat welke velden aan het bord toegevoegd moeten worden. Dit kan ook via de ‘Bordinstellingen’ onder de categorie ‘Velden’. Klik op de knop ‘Toevoegen’ en geef het nieuwe veld een door jou gekozen naam en selecteer bij ‘Type’ het type dat genoemd wordt in het venster hierboven. Herhaal dit voor eventuele overige stappen die gemaakt moeten worden.

Tot slot moeten deze zojuist aangemaakte velden op minimaal een van de aanwezige formulieren worden geplaatst. Klik hiervoor bij de ‘Bordinstellingen’ op, in ons voorbeeld, ‘Acties. Als er slechts één formulier is, voeg de velden dan toe aan dit formulier door ze aan te vinken. De volgorde van de velden kan eventueel gewijzigd worden door op de zes puntjes die achter het veld staan te klikken en het veld te verplaatsen.

Herhaal dit eventueel voor andere formulieren binnen dit bord. Je kunt een ander formulier kiezen door bovenaan het venster achter de naam van het formulier op het driehoekje met de punt naar beneden te klikken en een ander formulier te selecteren.

Controleer tot slot bij de ‘Bordinstellingen’ of bij het onderdeel ‘Algemeen’ nu onderop de tekst ‘Dit bord is geschikt om gebruikt te worden voor bevindingen.’ is verschenen.

Gelukt!?