Hoe kan ik de navigatie binnen een proces of overzicht testen?

In een proces kunen subprocessen en proceskoppelingen zitten. Deze kunt u testen voordat het proces wordt gepubliceerd.

Na het openen van een proces in de Publisher kunt u via het tabblad Start klikken op Test navigatie.

Als er een procesdiagram wordt getoond kunt u omlaag en omhoog in de hiërarchie van subprocessen en proceskoppelingen.
TestNavigation3

Om omlaag te gaan dubbelklikt u op een subproces. Het subproces wordt dan geopend en het diagram in het venster wordt nu vervangen.
TestNavigation4

Om omhoog te gaan in de hiërarchie dubbelklikt u op de Uitgang stap (End of production in dit voorbeeld) of klikt u op de pijl Terug linksboven.

Door te klikken op een proceskoppeling opent u het diagram van het gekoppelde proces. Als dit proces niet is gepubliceerd verschijnt er een foutmelding.

Hoe kan ik de navigatie in een overzicht testen?

Toelichting hoe u de navigatie binnen een eigen overzicht kan testen voordat u deze publiceert.

Open eerst een overzicht in de Publisher door erop te dubbelklikken. Ga vervolgens naar het tabblad Start en klik op Test navigatie:

Als er een overzichtsdiagram wordt getoond kunt u op de figuren klikken om de diagramkoppelingen en de documentkoppelingen te testen.

Klik op een figuur om het gekoppelde diagram te openen. Als het figuur een documentkoppeling heeft wordt dit document geopend in een nieuwe browser tab. U kunt alleen diagrammen koppelen aan een figuur als het diagram gepubliceerd is. Het kan echter zijn dat dit diagram later niet meer gepubliceerd is. De figuren die gekoppeld zijn met diagrammen die niet (meer) beschikbaar zijn worden semi-transparant getoond.

Als de gekozen figuur een gekoppeld document heeft wordt het gekoppelde document geopend in een nieuw browservenster. U kunt alleen diagrammen aan een figuur koppelen dit op dit moment zijn gepubliceerd. Het kan echter zijn dat reeds gekoppelde diagrammen later uit de publicatie worden verwijderd. De figuren met koppelingen naar niet diagrammen die geen deel (meer) uitmaken van de publicatie worden half-transparant getoond.

Als er meer dan een diagram is gekoppeld, of zowel een diagram als een document is gekoppeld dan verschijnt er een dialoog met een overzicht van alle koppelingen.