1. Kenniscentrum
  2. Modeler
  3. Exporteren, afdrukken en rapportage

Hoe kan ik een proces downloaden?

Je kan een proces downloaden in verschillende bestandstypes. We lichten graag toe hoe.

Engage Process biedt enkele industrie standaarden om een proces te kunnen downloaden.

Hieronder beschrijven wij de manieren hoe je een proces kan downloaden als een:

We bieden ook onze eigen standaard aan om een geheel project te kunnen downloaden, meerdere processen of juist een enkel proces. Dit kan je lezen door hier te klikken

Download een diagram als een PNG afbeelding

Om een PNG bestand met het procesdiagram te downloaden opent u het diagram eerst en vervolgens kiest u voor tab Bestand,  Opslaan als, Exporteren en Downloaden als PNG afbeelding.

Na het afronden hiervan wordt uw proces verstuurd naar de server in de cloud waar het bestand wordt voorbereid. Dit kan even duren. Daarna zal het bestand automatisch worden gedownload.

Hoe kan ik een proces downloaden als Visio diagram?

Om een Visio bestand te maken van het procesdiagram opent u het proces eerst in het Diagram paneel. Vervolgens kiest u voor tabblad Bestand, Opslaan als, Exporteren en vervolgens Downloaden als Visio bestand.

Er zal een dialoog verschijnen waarin u kunt aangeven of de subprocessen ook onderdeel moeten zijn van het Visio bestand. Maak uw keuze en kies Gereed. Op dit moment wordt uw proces verstuurd naar de server in de Cloud waar het Visio bestand wordt voorbereid. Dit kan even duren. Daarna zal het Visio bestand automatisch worden gedownload.

De volgende stapsoorten worden geen onderdeel van het Visio diagram:

•    Begin en Einde van een uitgeklapt subproces
•    Parallel, Samenvoeging en Ga-naar samenvoeging
•    Ga-naar (als de verbindingen zichtbaar zijn)

De ruimte die vrijkomt op de plek van deze stappen wordt gevuld door langere verbindingslijnen. Zowel Keuze als Beslissing worden getoond als een Wieber figuur, ook al is een Beslissing ook een activiteit.

Hoe download ik een proces als XPDL bestand?

Om een proces te downloaden als een XPDL bestand gaat u naar de tab Bestand,  Opslaan als, Exporteren en Downloaden als XPDL afbeelding.

Uw proces wordt verstuurd naar de server in de Cloud waar het bestand wordt voorbereid. Dit kan even duren. Daarna zal het bestand automatisch worden gedownload.

Het XPDL bestand bevat de specificatie van het hoofddiagram van het proces, alle subprocessen en alle gebruikte rollen. Als het proces proceskoppelingen bevat zullen de specificaties van alle proceskoppelingen ook worden toegevoegd aan het bestand.

Hoe download ik een proces als BPMN bestand?

U kunt een proces exporteren naar een bestand in BPMN formaat. Dit is het Business Process Model and Notation formaat opgesteld door de Object Management Group.

Om een proces in BPMN formaat te downloaden open u het proces eerst en kiest u vervolgens voor tab Bestand, Opslaan als, Exporteren en Download als BPMN bestand.

Uw proces wordt verstuurd naar de server in de Cloud waar het bestand wordt voorbereid. Dit kan even duren. Daarna zal het bestand automatisch worden gedownload

Het BPMN bestand bevat de specificatie van het hoofddiagram van het proces, alle subprocessen en alle gebruikte rollen. Als het proces proceskoppelingen bevat zullen de specificaties van alle proceskoppelingen ook worden toegevoegd aan het bestand.