Hoe kan ik een proces openen?

Navigatievenster, overzichten en 'Wat is nieuw in deze versie?'

Het openen van processen kan op verschillende manieren. Hieronder vind je een toelichting op de verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van de inrichting van de omgeving en de abonnementsvorm kan het zijn dat een of enkele van onderstaande mogelijkheden niet van toepassing is.

Navigatievenster

Zowel gedeelde als gepubliceerde processen zijn te openen via het navigatievenster aan de linkerkant van de applicatie. Mocht dit venster links niet zichtbaar zijn dan kun je deze tevoorschijn halen door helemaal links op de verticale groene balk te klikken met het witte driehoekje in het midden.

Kies bovenaan het navigatie venster of je gedeelde of gepubliceerde processen wilt bekijken. Gedeelde processen worden allemaal onder elkaar gezet zonder dat ze onderverdeeld zijn in categorieën. Gedeelde processen hebben namelijk een tijdelijk karakter. Zodra ze publicatiewaardig zijn, zullen we netjes in een processtructuur geplaatst worden. Zoek in de lijst naar het proces dat je wilt openen en klik erop. Het proces verschijnt in beeld.

Gepubliceerde processen kunnen wel worden onderverdeeld in diverse categorieën. Zie het als een mappenstructuur. Klik op de naam van een categorie en er klapt een nieuw venster open met daarin de inhoud van de geselecteerde categorie. Herhaal dit als dit nodig is, totdat je het proces ziet staan en klik dan op de naam van het proces. Het proces verschijnt in beeld.

Overzichten

Vaak vindt het navigeren naar een of enkele processen plaats door gebruik te maken van overzichten. Overzichten zijn een soort internetpagina’s met afbeeldingen en aanklikbare vormen die staan voor bepaalde categorieën. Door te klikken op een categorie kan een nieuw overzicht worden geopend of een lijst van processen worden getoond of er verschijnt onmiddellijk een proces.

Wat is nieuw in deze versie?

Uiteraard doe jij en de organisatie waarvoor je werkt aan continu verbeteren. Er kunnen steeds nieuwe versies van een proces worden gedeeld/gepubliceerd. Het is natuurlijk interessant om te weten wat er precies is gewijzigd in het proces t.o.v. de vorige versie(s). Die informatie kan door de procesontwerper worden meegeven en kan worden bekeken door bovenaan de applicatie op het sterretje achter de procesnaam te klikken (zie hieronder).

Viewer What is new in this version

In het venster dat verschijnt, zie je alle voorgaande versies met een meegeven omschrijving van de wijzigingen en/of de doorgevoerde reacties die op de vorige versie(s) van een proces zijn gegeven. De doorgevoerde reacties vind je terug door op de groene tekst ‘Meer..’ te klikken.