Hoe kan ik een reactie geven op een proces(stap)?

Een reactie plaatsen, wijzigen of verwijderen en notificaties.

In de Viewer is het mogelijk als dat door de procesontwerper is toegestaan, om reacties te geven op een proces. Het kan zijn dat je een foutje hebt gevonden of dat het onduidelijk is wat er precies wordt bedoeld in het huidige proces. Uiteraard kan het ook zijn dat je een verbetersuggestie hebt. Al deze dingen zijn waardevol om te melden via het achterlaten van een reactie bij een proces of processtap.

Een reactie plaatsen

Je kunt zowel op het hele proces als op een specifieke processtap een reactie achterlaten. Zorg dat je het proces voor je ziet en klik in het venster helemaal rechts op de knop ‘Reacties’ bovenaan dit venster.

Klik op de witte knop ‘+ Reactie toevoegen’. Er verschijnt een venster waar je je reactie kunt achterlaten. Haal eventueel het vinkje weg bij ‘Reactie heeft alleen betrekking op de stap:’ om aan te geven dat het een reactie op het hele proces is.

Voor een reactie op een specifieke processtap klik je gewoon op de processtap en daarna op de knop ‘+ Reactie toevoegen’.

Let op!

Als jullie gebruikmaken van een algemeen viewer-account, vergeet dan niet je eigen naam en e-mailadres in te vullen bij ‘Afzender’.

Een reactie wijzigen of verwijderen

Je kunt je eigen reacties achteraf nog aanpassen of verwijderen door op de corresponderende knoppen te drukken.

Let op!

Je kunt alleen een reactie aanpassen of verwijderen:

• die door jou is aangemaakt;
  • die nog niet in behandeling is genomen, dus de status ‘Nieuw’ heeft. Dit is te zien aan een blauw balkje aan de linkerkant van de reactie;
  • waar nog niet op gereageerd is.

Notificaties

Nadat je een reactie hebt geplaatst, wordt er een onmiddellijk een notificatie per e-mail gestuurd naar de procesontwerper (en/of andere ingestelde gebruikers) om te laten weten dat er een reactie is achtergelaten. De procesontwerper kan om meer informatie vragen of kan de reactie meteen accepteren of afwijzen. Hiervan word jij dan weer op de hoogte gebracht via een notificatie per e-mail.