Hoe kan ik processen, overzichten of documenten koppelen aan figuren binnen een overzicht?

Met de volgende uitleg kunt u processen en andere overzichten koppelen aan figuren in ene overzicht. Hiermee maakt u het doorklikken mogelijk in de Viewer.

Het hoofddoel van overzichtsdiagrammen is om een eenvoudige navigatie tussen diagrammen mogelijk te maken. Dit wordt bereikt door figuren te koppelen aan diagrammen.

Om een diagram te koppelen aan een figuur selecteert u de figuur en kies u voor Gekoppelde diagrammen in de groep Koppelingen van tab Diagram. DiagrammenKoppelen1Er verschijnt een dialoog met de inhoud van het paneel Publicatie. Als eerste staat bovendien een map met de naam <Ter beoordeling>. Deze bevat de lijst van diagrammen uit paneel Ter beoordeling.
DiagrammenKoppelen2Kies een of meer van de diagrammen en kies Akkoord. Als u een diagram hebt gekozen uit de map Ter beoordeling dient deze eerst gepubliceerd te worden omdat alleen gepubliceerde diagrammen kunnen worden gekoppeld. Er verschijnt daarom de vraag of u deze nu wilt publiceren.

Dit diagram verschijnt nu in de lijst van Gekoppelde diagrammen.
DiagrammenKoppelen3U kunt meer dan een diagram of een map aan een figuur koppelen. Kies voor Toevoegen om nog een ander diagram of een map aan deze lijst toe te voegen en Akkoord om de huidige lijst van koppelingen te accepteren.

Als een gebruiker van de Engage Process Viewer op een figuur klikt wordt het gekoppelde diagram geopend. Als er een map of meer dan een diagram is gekoppeld verschijnt er een dialoog met de vraag welk diagram moet worden geopend. Als er een map is gekoppeld dan wordt de lijst van diagrammen uit deze map opgehaald zoals deze op dat moment aanwezig is. Dit betekent dat u nieuwe diagrammen kunt toevoegen aan deze map zonder de koppeling aan de figuur telkens aan te passen.

In de groep Koppelingen van het paneel Eigenschappen kunt u zien welke diagrammen momenteel zijn gekoppeld aan de geselecteerde figuur. Gebruik de kleine knop Gekoppelde diagrammen om deze te wijzigen.

Hoe kan ik documenten koppelen aan een figuur in een Publisher overzicht?

Met de volgende uitleg kunt u een document koppelen aan een figuur binnen een Publisher overzicht.

Het is niet alleen mogelijk om diagrammen te koppelen, maar ook documenten kunnen worden gekoppeld aan een figuur.

Om een document te koppelen aan een figuur selecteert u de figuur en kiest u voor Gekoppelde documenten in groep Koppelingen van tabblad Diagram.
DiagrammenKoppelen1
Er verschijnt een dialoog met alle beschikbare centrale documenten. Een centraal document kan alleen worden aangemaakt door de Tabellenbeheerder.

U kunt een van de beschikbare centrale documenten kiezen, maar u kunt ook direct de URL invoeren van een webpagina of document dat via het web beschikbaar is. Het is ook mogelijk om i.p.v. een webpagina een mailto: link in te voeren met een e-mail adres. Afhankelijk van de inrichting van de browser en PC kan dan in de Viewer het standaard mailprogramma worden geopend om deze mail te versturen.

De naam van het gekoppelde document (of de URL) verschijnt in de lijst van Gekoppelde documenten:
GekoppeldeDocumentenU kunt meer dan een document aan een figuur koppelen. Kies voor Toevoegen om nog een ander document aan deze lijst toe te voegen en Akkoord om de huidige lijst van koppelingen te accepteren. U kunt de blauwe pijlen gebruiken om de volgorde te bepalen waarin de gekoppelde documenten worden getoond in de Engage Process Viewer.

Als een gebruiker van de Engage Process Viewer op een figuur klikt wordt het gekoppelde document geopend. Als er meer dan een document is gekoppeld verschijnt er een dialoog met de vraag welk document moet worden geopend.

In de categorie Koppelingen van paneel Eigenschappen kunt u zien welke documenten zijn gekoppeld aan de geselecteerde figuur. Gebruik de kleine knop Gekoppelde documenten rechts hiervan om deze te wijzigen.