Hoe kan ik Teamboard nog handiger gebruiken?

Alles over: importeren, exporteren en voorkeuren.

In dit artikel gaan we in op een aantal nog niet behandelde opties in het hamburgermenu die wel het vermelden waard zijn.

Importeren

We zien regelmatig bij klanten dat zij al een andere applicatie gebruikten voor het registreren en monitoren van werkzaamheden. Denk aan Trello of Excel. De gegevens in deze applicaties zijn op dat moment actueel in gebruik in de organisatie en die typ je natuurlijk het liefst niet over in ons Teamboard. Gelukkig beschikt Teamboard over een aantal importmogelijkheden. Je vindt deze door linksboven op het hamburgermenu te klikken en in de middelste kolom te klikken op de optie ‘Importeren’. De volgende importmogelijkheden verschijnen in beeld:

• Gebruik een Engage Process exportbestand: dit ETTZ-bestand is een eigen bestandsformaat van Engage Process en speciaal bedoeld voor het uitwisselen van borden tussen klanten van Engage Process.
  • Gebruik een Trello bestand: vanuit de applicatie Trello kunnen gegevens worden geëxporteerd naar een zogeheten JSON-bestand. Dit gegevens in dit bestand kunnen vervolgens weer worden geïmporteerd in Teamboard.
  • Importeer vanuit CSV: sommige applicaties kunnen gegevens exporteren naar een CSV-bestand. Dit bestand kan dan worden gebruikt om de gegevens te importeren in Teamboard. Deze importmogelijkheid is uitermate geschikt om een set van gegevens vanuit het ene bord snel toe te voegen aan een ander bord.

Exporteren

Alle informatie op een bord kan geëxporteerd worden. Je vindt de exportmogelijkheden door linksboven op het hamburgermenu te klikken en aan de linkerkant de optie ‘Opslaan als’ te kiezen. De optie ‘Exporteren’ verschijnt. Klik hier op en je ziet de volgende mogelijkheden verschijnen:

• Exporteren als CSV bestand: met deze optie kun je alle inhoud of een selectie van de inhoud exporteren naar een CSV-bestand. Dit CSV-bestand kan vervolgens worden gebruikt om de informatie te importeren in een andere applicatie of om een bepaalde set van gegevens snel van het ene op het andere bord in Teamboard te plaatsen.
  • Exporteren als Excel bestand: met deze optie kun je alle inhoud of een selectie van de inhoud exporteren naar een Excel-bestand. Dit Excel-bestand kan bijvoorbeeld worden doorgestuurd naar personen die geen toegang hebben tot het Engage Process Teamboard, zoals externe partijen.
  • Exporteren als Engage Process Teamboard bestand: met deze optie kun je een bord met of zonder inhoud exporteren naar een eigen formaat van Engage Process. Op deze manier kun je eenvoudig borden uitwisselen met andere klanten van Engage Process.

Voorkeuren

Je kunt hier een aantal zaken instellen en aangeven of je een notificatie per e-mail wilt ontvangen wanneer er iets op een bord op jouw naam wordt gezet. Dit staat standaard aan.