Hoe maak ik een directe Viewer link naar een proces of overzicht?

Uitleg hoe je een directe viewer link naar een proces of overzicht kan maken die je in een mail of achter een knop kan plaatsen.

Om een diagram benaderbaar te maken binnen de Engage Process Viewer kunt u een directe link maken zodat ze hiermee dit diagram direct in de browser kunnen openen.

Selecteer het diagram waarnaar u een link wilt maken en kies voor Viewer link maken onder het tabblad Viewer.

Er verschijnt een dialoog die u helpt met het maken van de juiste link.

Er zijn twee soorten links: geautoriseerde en niet geautoriseerde links.

Bij een geautoriseerde link hoeft een collega niet in te loggen na het klikken op de link.
Niet-geautoriseerd betekent dat een gebruiker van deze link zal worden gevraagd om zich aan te melden in de  Engage Process Viewer voordat hij het diagram kan zien.

Voer de gebruikersnaam en wachtwoord in om een geautoriseerde link te maken. Iedereen met deze link zal nu direct automatisch worden aangemeld in de Engage Process Viewer met de opgegeven gebruikersnaam/wachtwoord.

Bij het maken van een Viewer link vanuit de Publisher, verwijst de link altijd naar de Gepubliceerde versie van het proces of overzicht.

De naam van de geselecteerde processtap is getoond bij het veld Processtap. Als u deze optie aanvinkt zal na het openen van het diagram automatisch deze stap worden geselecteerd in de Engage Process Viewer. U dient voordat u klikt op Viewer link maken wel de juiste processtap te selecteren in het proces.

De link wordt getoond in het kader van de dialoog. Kies voor Kopieer naar klembord om de inhoud te kopiëren. Kies voor Link Testen om te controleren of de opgegeven informatie in de link juist en consistent is. Er wordt gecontroleerd:

1. of het diagram echt gepubliceerd is,
  2. en de opgegeven gebruikersnaam/wachtwoord juist zijn
  3. en dat deze gebruiker ook is geautoriseerd om het diagram te mogen zien.

De directe Viewer links zijn handig voor de Configuratie: Digitaal processenhandboek. Hiermee kan de gehele organisatie snel naar alle werkprocessen met bijbehorende informatie via het intranet.