Hoe maak ik een viewer link?

Als een diagram is gedeeld of gepubliceerd is deze beschikbaar voor alle gebruikers van Engage Process Viewer (met de rechten om dit diagram te zien). Om de directe toegang voor deze gebruikers te vereenvoudigen kunt u een link maken, zodat zij hiermee dit diagram direct in de browser kunnen openen.

Selecteer het diagram waar u een link naar wilt maken en kies voor Viewer link maken in groep Delen & publiceren van tab SAMENWERKEN. Er verschijnt een dialoog die u helpt met het maken van de juiste link.

ViewerLink

Er zijn twee soorten links: geautoriseerde en niet geautoriseerde links. Niet-geautoriseerd betekent dat een gebruiker van deze link zal worden gevraagd om zich aan te melden in de  Engage Process Viewer voordat hij het diagram kan zien.

Voer de gebruikersnaam en wachtwoord in om een geautoriseerde link te maken. Iedereen met deze link zal nu direct automatisch worden aangemeld in de Engage Process Viewer met de opgegeven gebruikersnaam/wachtwoord combinatie.

Hetzelfde diagram kan zowel een Gedeelde als een Gepubliceerde versie hebben. Om duidelijk te maken welke versie moet worden geopend kunt u bovenin de dialoog de Status bepalen.

De naam van de geselecteerde processtap is getoond bij het veld Processtap. Als u deze optie aanvinkt zal na het openen van het diagram automatisch deze stap worden geselecteerd in de Engage Process Viewer.

De link wordt getoond in het kader van de dialoog. Kies voor Kopieer naar klembord om de inhoud te kopiëren. Kies voor Link Testen om te controleren of de opgegeven informatie in de link juist en consistent is (dus of het diagram echt gedeeld/gepubliceerd is, of de opgegeven gebruikersnaam/wachtwoord juist zijn en of deze gebruiker ook is geautoriseerd om het diagram te mogen zien).

Het maken van directe Viewer links is een handig onderdeel voor de Configuratie: Digitaal processenhandboek