Hoe plaats en verwijder ik inhoud van Teamboard?

Hoe plaats ik inhoud op een bord?

Op het bord kun je zogeheten werk-items plaatsen. Dit zijn acties, activiteiten, bevindingen, verbetersuggesties of wat je ook maar wilt registreren en monitoren. Deze werk-items kunnen op hun beurt weer onderverdeeld zijn in kleinere taken.

Aanmaken werk-items

Klik op ‘+ Toevoegen’ linksboven in de applicatie en selecteer – indien er meerdere soorten werk-items aanwezig zijn – het werk-item dat u wilt aanmaken.

Het formulier van het werk-item wordt geopend en je kunt beginnen met het invullen van de gegevens. De velden met een rood sterretje achter de naam zijn verplichte velden.

Aanmaken taken

Binnen een formulier van een werk-item bestaat vaak, afhankelijk of dat zo geconfigureerd is, de mogelijkheid om taken aan te maken. Afhankelijk van het bord kunnen taken anders zijn genoemd. Klik op de knop ‘Toevoegen’ om het takenformulier te openen. Je kunt nu de benodigd gegevens invullen.

Hoe verwijder ik inhoud van een bord?

Zowel aangemaakte werk-items als taken bij een werk-item kunnen worden verwijderd. Dit werkt wel op twee verschillende manier die we hieronder kort toelichten.

Verwijderen werk-items

Het verwijderen van werk-items is een tweetrapsraket. Klik met je rechtermuisknop op een kaartje of op de tabelregel afhankelijk van de weergave die je op dat moment hebt. Selecteer vervolgens de optie ‘Archiveren’.

Het werk-item is van het bord verdwenen, maar is nog niet écht verwijderd. Alle gearchiveerde werk-items komen namelijk in het archief terecht en vanuit het archief kun je vervolgens de werk-items permanent verwijderen. Dit wordt hieronder uitgelegd bij ‘Archief’.

Verwijderen taken

Het verwijderen van taken is vrij eenvoudig. Open hiervoor het formulier van het werk-item door bijv. te dubbelklikken op het kaartje van het werk-item. Klik vervolgens helemaal rechts bij de taak die je wilt verwijderen op het rode kruisje.

Let op!

Verwijderde taken worden écht verwijderd. Ze belanden niet eerst in een archief. Na het verwijderen, volgt een controlevraag of je de taak écht wil verwijderen. Klik je hier op ‘Ja’ dan is de taak dus weg en kan deze ook niet met bijv. <Ctrl> + <Z> worden teruggeplaatst.

Archief

Gearchiveerde werk-items worden in het archief geplaatst. De inhoud van het archief kunt u bekijken door linksboven op het hamburger-icoon te klikken. Klik nu op ‘Toon archief’. In het venster dat opent, vind je gearchiveerde werk-items staan. Helemaal rechts van de regel staan een aantal icoontjes, namelijk:

Teamboard archive

Van links naar rechts:

• Toon details: selecteer de regel van het werk-item en druk op deze knop om het formulier van het werk-item te openen met daarop de ingevulde gegevens.
  • Herstel van archief naar het bord: selecteer de regel van het werk-item en druk op deze knop om het werk-item weer terug op het bord te plaatsen.
  • Verwijder uit archief: selecteer de regel van het werk-item en druk op deze knop om het werk-item definitief te verwijderen.

Let op!

Verwijderde werk-items worden écht verwijderd. Na het verwijderen, volgt een controlevraag of je het werk-item écht wil verwijderen. Klik je hier op ‘Ja’ dan is werk-item dus weg en kan deze ook niet met bijv. <Ctrl> + <Z> worden teruggeplaatst.