Hoe toon en lees ik reacties?

Kies voor Toon reacties op tabblad REACTIES om het paneel met reacties te tonen of weer te verbergen. De getoonde reacties in het paneel zijn afhankelijk van uw selectie.

ReactiesTonen1
Standaard worden alle reacties gesorteerd op Datum. U kunt ze ook sorteren op auteur (Afzender), Status en Stapnummer. Druk op de filterknop linksboven. Er verschijnt nu een extra regel.

ReactiesTonen2
U kunt de reacties filteren op :
• processtap (alleen voor procesdiagrammen)
• afzender
• status

Druk op de knop met de rode cirkel links om alleen reacties te tonen die gemaakt zijn voor de op dat moment geselecteerde processtap.

Gebruik de statusfilter om te bepalen welke statussen u wilt zien. Gebruik de Afzender om alleen reacties van bepaalde auteurs te zien. Merk op dat deze filter zowel de reacties als de reacties op reacties meeneemt. Dus als er een reactie is gemaakt door gebruiker A en daar is op gereageerd door gebruiker B wordt deze reactie getoond als A of B onderdeel is van de filter.

De twee knoppen rechts worden gebruikt om onderscheid te maken tussen reacties gemaakt op gepubliceerde of gedeelde versies van het diagram.

Deze filter wordt bepaald per diagram, dus als u een ander diagram selecteert krijgt u een andere filter.

Hoe lees ik reacties af?

Elke reactie wordt getoond in paneel Reacties als een gekleurde rechthoek.
Reactieweergave

De status van een reactie kan eenvoudig worden herkend door de achtergrondkleur (Nieuw is lichtblauw, Geaccepteerd is lichtgroen, Doorgevoerd is groen, Afgewezen is rood en Live is wit). De naam van de status staat ook linksonder. De naam van de auteur van de reactie staat rechtsboven. De datum en tijd staat rechtsonder. Het uitroepteken betekent dat de reactie is gemarkeerd als belangrijk. De naam linksboven is de naam van de processtap als de reactie is gemaakt voor een procesdiagram en bovendien voor een specifieke stap. De echte tekst van de reactie staat in het midden.

Als er gereageerd is op een reactie staat er een driehoekje voor de reactie en kan deze worden uitgeklapt.

U kunt de tekst van een reactie kopieren naar het klembord door met de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor Kopieer reactie naar klembord.

Wat zijn reactie statussen?

Een reactie kan een van de volgende statussen hebben:

• Nieuw
• Geaccepteerd
• Afgewezen
• Doorgevoerd
• Live

Het volgende diagram toont de mogelijke statuswijzigingen:
ReactieStatusDiagram

Een reactie die is toegevoegd door een Viewer gebruiker krijgt de status Nieuw. Alleen Viewer gebruikers kunnen nieuwe reacties toevoegen. Alleen Modeler gebruikers kunnen de status van een reactie wijzigen.

Als modelleerder kunt u een reactie accepteren of afwijzen. Als een reactie is afgewezen kan deze toch nog worden gewijzigd naar Geaccepteerd. Een geaccepteerde reactie wordt normaal gesproken uiteindelijk doorgevoerd in de volgende versie van het diagram. Als dit gebeurt kunt u de status van een reactie wijzigen van Geaccepteerd naar Doorgevoerd. Omdat dit per vergissing kan gebeuren kan dit weer worden teruggezet naar Geaccepteerd. Op het moment dat er een nieuwe versie van het diagram wordt gedeeld verandert de status van alle reacties op de gedeelde versie van het diagram van Doorgevoerd naar Live. Een nieuwe versie van een proces dat wordt aangeboden voor publicatie kan nog steeds worden geweigerd door de gebruiker van Publisher. De reacties met status Doorgevoerd op een gepubliceerde versie van een diagram worden daarom alleen Live als het diagram wordt gepubliceerd/