Hoe werken de E-mailnotificaties?

Een van de mogelijke veldsoorten van borden is de Gebruiker. Dit is een speciale keuzelijst die als mogelijke waarden alle namen van de gebruikers die geautoriseerd zijn bevat. Dit veld wordt voornamelijk gebruikt om een werkitem of taak aan een gebruiker toe te kennen. In dat geval wordt er een notificatiebericht (per e-mail) gestuurd naar de gebruiker aan wie het werk wordt toegekend. Dit bericht wordt niet verstuurt als een gebruiker iets aan zichzelf toewijst.

Het notificatiebericht wordt altijd automatisch verstuurd, maar een gebruiker kan dit blokkeren door het aanpassen van zijn voorkeuren. Ook de gebruikersbeheerder kan besluiten om dit soort berichten uit te zetten voor alle gebruikers in de organisatie met gebruik van de Engage Process Admin Center.

Er kan maar een veld van het type Gebruiker zijn dat dit soort berichten verstuurd. Dit is het veld dat in de Bordinstellingen  is ingesteld en deze bevat de volgende extra melding:

De toegewezen gebruiker aan dit veld ontvangt een bericht.

Als u dit veld uit het bord verwijderd is er geen enkel veld meer dat gekoppeld is aan berichten. U kunt dit herstellen omdat u wanneer u weer een veld van type Gebruiker toevoegt het volgende scherm krijgt:

EmailNotification1