Ik wil mijn proces afdrukken/ rapportage van maken.

Hoe maak ik een Word of PDF rapportage van proces?

Klik op Bestand linksboven van de Engage Process Modeler werkomgeving en klik dan op Afdrukken/ Rapportage. U krijgt de volgende opties:

Afdrukken rapport

Met Afdrukken rapport heeft u de mogelijkheid om een PDF, Word of Excel rapportage te maken van het geopend proces. De stappen voor een Word of Excel zijn gelijk als de onderstaande PDF instructies.

Een PDF bestand kan voorbereid worden voor het afdrukken als een rapportage met processtappen incl. hun eigenschappen. U kunt een aantal afdrukaspecten beïnvloeden door een aantal afdrukopties in te stellen in de pop-up. Al deze instellingen kunnen later worden gewijzigd bij het Afdrukken en rapporteren van een specifiek proces.

Vink Inclusief subprocessen aan als u informatie (diagram, rapportage) recursief van alle subprocessen wilt afdrukken.

Met de optie Plaatsing subprocessen kunt u bepalen waar deze worden geplaatst. Ieder subproces op een eigen pagina of Genest in het hoofdproces.

De optie Toon diagram laat u bepalen of het diagram toegevoegd moet worden aan de rapportage

1. Na de eigenschappen,
  2. voor de eigenschappen of
  3. helemaal niet.

Vink Inclusief voettekst aan als u een voettekst wilt op iedere pagina met een procesdiagram.

Het procesdiagram wordt afgedrukt als één groot plaatje wat in stukken wordt gesneden indien deze niet op één pagina past. Het gebied dat beschikbaar is op een bladzijde voor het procesdiagram hangt af van de grootte van de marges, inclusief de voettekst. Normaal gesproken is dat gebied niet exact gelijk aan een bepaald aantal processtappen (horizontaal of verticaal) dus om te voorkomen dat stappen half op een pagina staan worden deze marges groter gemaakt dan aangegeven.

Vink de optie Verkleinen om te passen aan om er zeker van te zijn dat het procesdiagram wordt afgedrukt op het gewenste aantal pagina’s horizontaal en verticaal (deze aantallen worden ingegeven achter Verkleinen horizontaal en Verkleinen verticaal).

Met paginagrootte kunt u de gewenste paginagrootte aangeven.

Let op dat wanneer de Schalingsfactor voor afdrukken te klein is, het procesdiagram wellicht zo ineengekrompen wordt dat de tekst slecht leesbaar wordt.

Na Volgende krijgt u de optie welke Staptypes u wilt meenemen in de rapportage. We tonen hier alleen de Staptypes die ook daadwerkelijk gebruikt zijn in het proces.

Na Volgende kunt u bepalen welke eigenschappen in het rapport dienen te komen. Dit zijn alleen ingevulde eigenschappen en mogelijkheden die wij bieden.

Als u een selectie hebt gemaakt welke eigenschappen per stap in uw rapportage wilt hebben, dan kunt u op volgende klikken. In de volgende scherm kunt u namelijk kiezen voor een soort lay-out, welke informatie er op het titelblad moet komen, hoe de inhoudsopgave eruit dient te zien en vervolgens de lettertype en grootte.

Nadat u op Gereed heeft gedrukt zal de Modeler op de achtergrond een rapportage voor u maken terwijl u verder kunt werken. Linksonder in beeld verschijnt de volgende tekst:

Als de rapportage klaar is zal de browser een pop-up tonen om het bestand te openen of op te slaan.