Kan ik de indeling van mijn Publisher omgeving wijzigen?

Voordat we de indeling gaan veranderen lichten wij graag toe waar elk paneel voor staart.

Wat betekenen alle panelen in de Publisher?

De werkruimte van Engage Process Publisher is onderverdeeld in een aantal panelen:

• Ter beoordeling
    Dit paneel toont een lijst van diagrammen die aangeboden zijn voor publicatie in combinatie met de overzichtsdiagrammen die gemaakt zijn of gewijzigd zijn door de publisher
  • Publicatie
    Bevat alle op dit moment gepubliceerde diagrammen in een mappenstructuur.
  • Archief
    Bevat alle diagramversies die zijn afgewezen of dit niet langer gepubliceerd zijn.
  • Berichten
    Toont berichten over de uitgevoerde handelingen en mogelijke foutmeldingen.
  • Diagrammen
    Toont de inhoud van elk geopend diagram.
  • Eigenschappen
    Bevat de eigenschappen van het geselecteerde diagram.
  • Omschrijving
    Bevat de omschrijving van het geselecteerde onderdeel.
  • Opmerkingen
    Bevat de opmerkingen bij het geselecteerde onderdeel.
  • Versie omschrijving
    Bevat de beschrijving opgegeven tijdens het aanbieden van de gekozen diagramversie.

Kan ik de indeling van mijn Publisher omgeving wijzigen?

De standaard werkruimte van Engage Process Publisher ziet er als volgt uit:

De schuifbalk rechts onderin wordt gebruikt om de zoom / schalingsfactor van het huidige diagram aan ta passen.

De twee kleine knoppen links bovenin kunnen gebruikt worden om de laatste actie ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren.

Wijzigen van de Standaardindeling

U kunt de indeling van het programma wijzigen door panelen te verbergen of ze op een andere plek te laten “vallen” en door het tonen van verborgen panelen.

Verplaatsen van panelen

U kunt de plek van een paneel veranderen door deze te slepen en deze los te laten op een ander paneel. Wanneer u een paneel verplaatst, zal onderstaande figuur in het midden van het paneel waarop u het te verplaatsen paneel wilt loslaten, verschijnen:

Indien u het te verplaatsen paneel op het middelste vierkantje loslaat, zal het paneel als tabblad achter het reeds aanwezig paneel verschijnen. Indien u het te verplaatsen paneel op een van de andere vierkanten loslaat, zal het paneel boven, onder, links of rechts van het reeds aanwezige paneel worden geplaatst.

Verbergen van panelen

Voor het verbergen van een paneel drukt u op het kruisje in de rechterbovenhoek. U kunt een paneel ook 'pinnen' door op de pinknop te drukken naast het kruisje. De naam verschijnt dan aan de zijkant van het applicatievenster als tabblad. U kunt hierop klikken om deze open te klappen.

Tonen van verborgen panelen

Om een verborgen paneel weer zichtbaar te maken, dient u op de knop Toon te drukken in de groep Venster op het tabblad Beeld en selecteert u het paneel dat u wilt zien.

Herstellen naar de Standaardindeling

Als u de standaardindeling wilt herstellen (zie Standaardindeling) drukt u op de knop Werkruimte layout in de groep Werkruimte van tabblad Lay-out en selecteer Standaard vanuit het uitklapmenu dat verschijnt.

Door te kiezen voor Opgeslagen werkruimte zal de layout weer worden toegepast zoals deze voor het laatst is opgeslagen.