1. Kenniscentrum
  2. Publisher
  3. Afdrukken, Exporteren en Importeren

Publisher overzicht exporteren en importeren

Diagrammen kunnen worden geëxporteerd in het Engage bestandsformaat. Dit formaat kan worden gebruikt om informatie uit te wisselen tussen de Engage Process Publisher en/of Engage Process Modeler gebruikers of om een eigen back-up te maken. Bestanden van dit formaat kunnen weer worden geïmporteerd in de Engage Process Publisher via Importeer een overzicht  uit een bestand.

Om een diagram te exporteren kiest u voor Bestand> Opslaan als> Exporteren en tenslotte Downloaden als bestand.

Er verschijnt een dialoog waarin u kunt aangeven welke diagrammen moeten worden opgeslagen in het bestand. U kunt zowel diagrammen uit Ter beoordeling als uit de Gepubliceerd exporteren. Als u een map aanvinkt worden alle bestanden uit die map geëxporteerd. Kies Akkoord.

Nu worden uw diagrammen verstuurd naar de server in de cloud waar het bestand wordt voorbereid. Dit kan even duren. Daarna zal het bestand automatisch worden gedownload.

Hoe kan ik een Publisher overzicht importeren?

Via Bestand> Openen> Importeren kunt u Publisher overzichten importeren.

U kunt nieuwe overzichten maken in de Engage Process Publisher, u kunt overzichten wijzigen die zijn aangeboden door modelleerders, maar u kunt ook overzichten importeren uit een bestand in  Engage formaat (bestanden die u eerder hebt geëxporteerd).

Om een overzicht te importeren vanuit een bestand in Engage formaat kiest u voor Bestand> Openen> Importeren en tenslotte Importeren vanuit bestand.

In de dialoog die verschijnt kiest u voor een .empz of .emdz bestand en voor Openen. Alleen de overzichtsdiagrammen in het bestand zullen worden geïmporteerd. Deze zullen verschijnen in paneel Ter beoordeling als Concept met versie 1.