Welke rapportagemogelijkheden zijn er?

'Waar vind ik de rapportages?' en 'Hoe maak ik zelf een rapportage?'

Procesbeschrijvingen helpen de organisatie en haar medewerkers om het werk op de best mogelijke manier uit te voeren, waarbij iedereen kan zien wat er van de medewerker wordt verwacht. Daarnaast heeft het vastleggen van processen nog meer voordelen. Eén daarvan is dat er ook over (alle) processen heen informatie bekeken en vergeleken kan worden. Op vragen als: “In welke processen heeft rol A activiteiten uit te voeren?” of “In welke processen wordt gebruikgemaakt van applicatie X?” kan dan antwoord worden gegeven.

Naast de aanwezige standaardrapportages kun je in principe elke gewenste rapportage maken in de Viewer.

Waar vind ik de rapportages?

Voor het “draaien” van de standaardrapportages klik je linksboven op het hamburgermenu. Selecteer ‘Rapportage’ en je ziet dat de rapportages zijn onderverdeeld in de categorieën ‘Publicatie’ en ‘Proces’.

Publicatie

De rapportagemogelijkheden in deze categorie gaan over (een deel van) alle processen die gedeeld òf gepubliceerd staan. De combinatie is trouwens niet mogelijk.

De standaardrapportages, die trouwens aan te passen zijn als je dat wilt, vind je bij ‘Documenten’, ‘Rollen’ en ‘Processen’.

Wil je zelf een rapportage opstellen, klik dan op ‘Kruisverwijzingen’ en de knop ‘Nieuw rapport’. Je kiest van de boven naar beneden de kolommen die van rechts naar links in de rapportage zullen worden getoond

Alle rapportages kun je exporteren naar PDF, Word en Excel.

Zelfgemaakte rapportages kun je ook opslaan door linksonder op de knop ‘Opslaan’ te klikken, zodat je niet elke keer dezelfde rapportage hoeft te maken. Deze zijn oproepbaar bij ‘Kruisverwijzingen’ onder de knop ‘Nieuw rapport’.

Proces

De rapportagemogelijkheden in deze categorie hebben alleen betrekking op het op dat moment geopende proces.

De standaardrapportages, die trouwens aan te passen zijn als je dat wilt, vind je bij ‘Documenten’, ‘Rollen’ en een aantal hele specifieke, namelijk ‘RASCI matrix’, ‘RASCI rollen per activiteit’, ‘Activiteiten per RASCI rol’.

Wil je zelf een rapportage opstellen, klik dan op ‘Kruisverwijzingen’ en de knop ‘Nieuw rapport’. Je kiest van de boven naar beneden de kolommen die van rechts naar links in de rapportage zullen worden getoond

Alle rapportages kun je exporteren naar PDF, Word en Excel.

Zelfgemaakte rapportages kun je ook opslaan door linksonder op de knop ‘Opslaan’ te klikken, zodat je niet elke keer dezelfde rapportage hoeft te maken. Deze zijn oproepbaar bij ‘Kruisverwijzingen’ onder de knop ‘Nieuw rapport’.