Wat betekent de melding: "Te veel gelijktijdige gebruikers actief"?

Na inloggen krijg ik de melding te veel gebruikers actief

Het Engage Process abonnement van uw organisatie bepaalt hoeveel gebruikers de Engage Process Modeler tegelijkertijd kunnen gebruiken. Dit noemen wij Concurrent gebruikers.

• Concurrent gebruikers is het aantal gebruikers dat gelijktijdig kan werken in de omgeving. Bij de Viewer is het aantal Concurrent gebruikers altijd gelijk aan het aantal Named gebruikers.
  • Named gebruikers is het aantal gebruikers waarvoor een gebruikersprofiel is aangemaakt binnen de omgeving. Inloggegevens, persoonlijke voorkeuren en projectadministratie worden per gebruiker bijgehouden.

Als u bijvoorbeeld 2 Concurrent gebruikers licenties hebt voor de Engage Process Modeler en er zijn al 2 gebruikers ingelogd in de Engage Process Modeler. Dan zal op het moment dat er een derde gebruiker wil aanmelden de toegang tot de Engage Process Modeler worden geweigerd. Er verschijnt dan een melding 'Te veel gelijktijdige gebruikers actief'.

Wat er wordt gecontroleerd in dit geval is het aantal actieve sessies. Het kan in bepaalde gevallen voorkomen dat uw browser niet netjes is afgesloten waardoor uw oude sessie nog actief is. Deze situatie wordt door de software herkend en u krijgt dan een pagina met de volgende mededeling:

Afbeelding met de mededeling: Te veel gebruikers actief

Kies voor Sessie afbreken om uw eigen actieve Engage Process Modeler sessie te beëindigen en om een nieuwe te starten. Of, als u de Engage Process Modeler nog open hebt in een andere browser, kunt u deze in die browser afsluiten en in de andere browser kiezen voor Opnieuw proberen.

Andere actieve sessies beëindigen

Het kan echter voorkomen dat niet uzelf, maar een andere gebruiker zijn sessie niet netjes heeft afgesloten. Deze sessie is dan nog actief en blokkeert één van uw gelijktijdige licenties voor uw organisatie. U kunt hem dan vragen aan te melden en zijn sessie netjes te beëindigen of u kunt een Actieve sessie beëindigen. Meer hierover kunt u hier lezen.