Wat is een Bordautorisatie?

Door een organisatie, groep of gebruikers te autoriseren geeft u ze rechten om te werken met een bord. (De gebruikers en groepen kunnen worden gemaakt door een beheerder in de onderdeel Gebruikers en groepen van module Engage Process Admin Center)

Om de autorisatie voor een geopend bord aan te passen kiest u in het hoofdmenu voor Autorisatie. Als u deze optie niet ziet betekent dit dat u hier geen rechten voor hebt.

De volgende dialoog verschijnt:

:BoardAuthorization

Met behulp van deze dialoog kunt u toegangsrechten geven of intrekken voor gebruikers of groepen door ze toegangsrollen te geven.

Standaard heeft alleen de maker van het bord toegang. Hij heeft rol Eigenaar en daardoor alle toegangsrechten.

Als u een toegangsrol wilt wijzigen voor een organisatieonderdeel (gebruiker, groep of organisatie) die al in de lijst staat selecteert u deze en kiest u de gewenste rol. Onderin ziet u de toegangsrechten die zijn gekoppeld aan deze rol.

Als u alle rechten voor een organisatieonderdeel wilt verwijderen selecteert u deze en kiest u voor Verwijderen gebruiker/groep.

Als u rechten wilt toekennen aan een nieuw organisatieonderdeel kiest u voor Toevoegen gebruiker/groep.

SelectUser

In de dialoog die verschijnt kiest u het organisatieonderdeel (organisatie, gebruiker of groep) en vervolgens Akkoord. U kunt meer dan een regel selecteren. U kunt ook zoeken met het zoekveld bovenin.

Elk bord moet minimaal een gebruiker hebben in de toegangsrol Eigenaar. Dit is een gebruiker die zowel de rechten Lezen als Autoriseren heeft.  Als de wijzigingen in de autorisatie hier niet mee overeenkomen wordt er een waarschuwing getoond.

De daadwerkelijke rechten van een gebruiker om met het bord te werken worden getoond in Gecombineerde rechten. Deze bestaan uit de gebruikersrechten, de groepsrechten en de organisatierechten.

U kunt controleren tot welke groepen een gebruiker behoort door een gebruiker te selecteren en te kiezen voor Toon lidmaatschap.

Dit lidmaatschap kan alleen worden gewijzigd door de beheerder in het onderdeel Gebruikers en groepen van de module Engage Process Admin Center.

Merk op dat ook al wordt een gebruiker niet expliciet getoond in deze dialoog hij of zij toch rechten kan hebben omdat de gebruiker onderdeel uitmaakt van een groep of organisatie met bepaalde rechten.

Hoe kan ik toegangsrechten toekennen?

De toegangsrechten worden alleen op bordniveau toegekend, dus niet apart voor een werkitem of taak.

De volgende rechten zijn beschikbaar:

•    Lezen: het recht om een bord en de inhoud te openen en te zien;
•    Wijzigen: het recht om werk op een bord te wijzigen, maar ook om taken van een werkitem toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen;
•    Aanmaken: het recht om werk aan een bord toe te voegen
•    Verwijderen: het recht om werkitems van een bord te verwijderen;
•    Autoriseren: het recht om de autorisatie en de instellingen van een bord te wijzigen.
•    Wijzig eigen: het recht om een werkitem dat u zelf hebt aangemaakt te wijzigen;
•    Verwijder eigen: het recht om een werkitem dat u zelf hebt aangemaakt te verwijderen.

De daadwerkelijke rechten voor een gebruiker bestaan uit het totaal van de rechten van de gebruiker zelf, van zijn groepen en van de organisatie.

Om de toekenning van rechten te vereenvoudigen zijn deze gegroepeerd in toegangsrollen.

De tabel hieronder beschrijft welke toegangsrechten nodig zijn om bepaalde acties uit te voeren. Merk op dat de rol Teamborden aanmaken is toegekend aan een gebruiker door de beheerder in onderdeel Gebruikers en groepen van module Engage Process Admin Center. Deze is niet verbonden aan toegangsrechten. Het staat een gebruiker alleen toe om borden te maken of te verwijderen. Alle andere rollen zij toegangsrollen.

Onderdeel

Operatie

Rechten

Rollen met deze rechten

Teamboard

Nieuwe aanmaken

Teamborden aanmaken

Hernoemen,

Autoriseren ,

Configureren

Autoriseren

Eigenaar

Verwijderen

Autoriseren

Teamborden aanmaken + Eigenaar

Openen

Lezen

elke

Werkitem

Toevoegen

Aanmaken

Eigenaar, Redacteur, Auteur, Inzender

Wijzigen

Wijzigen of Wijzig eigen

Eigenaar, Redacteur, Auteur

Verwijderen

Verwijderen of Verwijder eigen

Eigenaar, Redacteur, Auteur

Taak

Toevoegen

Wijzigen

Verwijderen

Wijzigen of Wijzig eigen

Eigenaar, Redacteur, Auteur

Tabelweergave

Kolommen instellen

Autoriseren

Eigenaar

Hoe kan ik toegangsrollen toekennen?

Om het toekennen van rechten te vereenvoudigen zijn deze gegroepeerd in rollen. Het toekennen van deze rollen aan een organisatieonderdeel is gelijk aan het toekennen van alle rechten van deze rol aan dit onderdeel. De volgende tabel toont de rechten per toegangsrol:

Recht

Rol

Lezen

Aanmaken

Wijzigen

Verwijderen

Autoriseren

Wijzig eigen

Verwijder eigen

Eigenaar

x

x

x

x

x

Redacteur

x

x

x

x

Auteur

x

x

x

x

Inzender

x

x

Lezer

x

Elk bord moet minimach een gebruiker hebben met de rol Eigenaar, want dit is de enige rol die de autorisatie van andere gebruikers kan instellen. Dit is de rol die automatisch wordt toegekend aan de gebruiker die het bord heeft gemaakt