Wat kan ik met de Processtapinstellingen?

Met behulp van de processtapinstellingen kunt u:

• het aantal beschikbare stappen uitbreiden met uw eigen stapsoorten,
  • bepaalde standaardstappen verwijderen,
  • uw eigen iconenstijl definiëren.

Deze instellingen zijn van toepassing op uw projecten.

Kies voor de knop Toevoegen en beheren van stappen en iconen te benaderen via Bestand > Voorkeuren en te kiezen voor Lint.

Of druk op de knop hier links omcirkeld  in de groep Invoegen onder het tabblad START en kies voor Toevoegen en beheren van stappen en iconen.

CreateAndManageIcons

Er verschijnt een nieuw browser tabblad met de processtapinstellingen in Engage Process Admin Center.
StepTypeSettings

Kies een van de standaardstappen en Verberg deze stap om deze stap niet langer in het lint te tonen. De knop verandert naar Toon deze stap en u kunt deze gebruiken om de stap opnieuw zichtbaar te maken.
Kies voor Maak een nieuw staptype om uw eigen staptype toe te voegen. Kies voor Iconenstijl om uw eigen iconenstijl te maken.

De wijzigingen die u hier maakt zijn niet direct zichtbaar in de Engage Process Modeler. Echter, afhankelijk van de gebruikte browser zal de software automatisch herkennen dat er wijzigingen zijn gemaakt en vragen of u de browser wilt verversen. U moet deze opnieuw starten of verversen met F5. Hierna zijn de nieuwe stappen zichtbaar in het lint als laatste stappen.
U kunt deze positie wijzigen in de Modeler opties dialoog of met de knop in het rood omcirkeld zoals in de afbeelding links in de groep Invoegen en vervolgens Volgorde van stappen aanpassen. De verborgen types zullen verdwijnen uit de groep Toevoegen, maar niet uit de processen. Dus als stappen van het verborgen type al gebruikt waren in een proces dan worden deze nog steeds getoond.

Uw eigen iconenstijl zal worden toegevoegd aan de lijst van Iconenstijl in de groep Project van tab START.