Release Note Zomer '24

Engage Process

De Zomer 2024 release van Engage Process staat gepland voor maandag 1 juli a.s. In deze mail stellen we je graag op de hoogte van de nieuwe functies en wijzigingen die op deze datum live zullen gaan! Zoals je van ons gewend bent zijn er meerdere kleinere punten aangescherpt en opgelost en zijn er enkele nieuwe functies toegevoegd.

Let op: Deze release van Engage Process vereist een databaseconversie. Die zal worden uitgevoerd in het weekend van 29 en 30 juni, voorafgaand aan de release. Als je in die periode met het softwareplatform werkt, kun je mogelijk incorrecte datumvelden zien. Dit is voorzien en onschadelijk en is hersteld bij de officiële release op 1 juli.

Highlights

Performance verbeteringen & Visio Import

Procesmanagement wordt steeds belangrijker voor organisaties om operationele en financiële controle te bereiken. Het gevolg hiervan is dat steeds meer van onze klanten een Enterprise abonnement van ons platform gebruiken, inclusief (multi-domein) Single Sign On en Proces Goedkeuring functionaliteit om procesverbeteringen te beheren en te monitoren. Hiermee wordt een  een breed scala aan projecten ondersteund, zoals RPA (Robotic Process Automation), GRC (Governance, Risk and Compliance), Rechtmatigheidsverantwoording, Transformatie, kostenbesparing, en meer.

Om deze projecten te ondersteunen blijven we ons platform uitbreiden en verbeteren om te blijven voldoen aan de vraag van klanten. Deze release biedt onder meer verbeterde performance, state-of-the-art beveiliging en geavanceerde koppeling met andere systemen.

Na het lanceren van de importfunctie vanuit Sensus, eerder dit jaar, hebben we nu de eerste versie van MS Visio Import toegevoegd. Voordat klanten kiezen voor Engage Process als procesmanagementplatform, hebben ze vaak toegang tot Visio om processen te visualiseren. Om de overstap naar Engage Process makkelijker te maken helpt de import van .VDX en .VSDX bestanden om verder te bouwen op eerder werk gedaan in Visio en verdere details en waarde toe te voegen in Engage Process. Disclaimer: MS Visio is een teken tool waardoor de Visio proces diagrammen technische en/of logische fouten kunnen bevatten.

Herstructureren

Opgeloste en Verbeterde Beveiliging - Continu verbeteren

De afgelopen weken heeft een externe partij, in opdracht van een nieuwe klant, een penetratietest uitgevoerd op ons platform. De test heeft één voornaam probleem aan het licht gebracht. Ethische hackers konden, wanneer ze al toegang hadden tot het platform, Cross-site Scripting (XSS) toepassen op bepaalde delen van de applicatie. Deze kwetsbaarheden zijn door ons Development team binnen 48 uur na het rapporteren verholpen! Naar aanleiding hiervan en gebaseerd op ook andere aanbevelingen uit de test, bevat de nieuwe release dus extra beveiligingsverbeteringen.

We blijven onze inspanningen voortzetten om de code van het platform te herstructureren, waardoor deze schoner, sneller en veiliger wordt. Hieronder de highlights van de nieuwe release.

Algemeen

• Database aanpassing om sneller diagrammen op te halen (en rapportage).
  • Laden van gepubliceerde/gedeelde/goedgekeurde diagrammen is geherstructureerd. Dit heeft geleid tot een verbetering in snelheid van ongeveer -400%.

Algemeen

Naast de Visio Import, performance verbeteringen en herstructureer-inspanningen, heeft het R&D-team gewerkt aan een lijst van "kleinere" verbeteringen. Hieronder zijn een aantal van deze verbeteringen genoemd.

Modeler:

• Document eigenschappen editor werkt nu beter wanneer een gebruiker niet gemachtigd is om documenten toe te voegen.
  • Import vanuit Sensus is toegevoegd.
  • Import vanuit Visio is toegevoegd voor (oudere) .VDX- en .VSDX-bestanden.
  • Bij het selecteren van meerdere stappen, zal het indrukken van 'Subproces' onder het tabblad Start de selectie converteren naar een subprocess.
  • Berichten in het berichtenvenster kunnen worden geëxporteerd naar CSV (handig na imports of evaluaties met veel waarschuwingen).
  • Bij het aanbieden voor publicatie is het schaal-gedrag verbeterd, vensters kunnen makkelijker vergroot of verkleind worden.
  • In het mini eigenschappenvenster is  de breedte voor proceslinks aangepast.

Teamboard:

• Kaarten kunnen velden hebben die vetgedrukt worden weergegeven. Bijvoorbeeld, het veld "korte beschrijving" kan vet worden weergegeven, waardoor het prominenter wordt als titel van de kaart.
  • Het eerste veld heeft de focus wanneer nieuwe items worden gemaakt, zodat gebruikers direct gegevens kunnen invoeren.

Viewer/Viewer App:

• De laadtijd is aanzienlijk verkort, waardoor gebruikers van de Viewer (App) hun processen nu sneller kunnen vinden.
  • Zoeken omvat nu ook processen aangeboden ter goedkeuring.

Publisher:

• De laadtijd is aanzienlijk verkort voor organisaties met veel gepubliceerde processen.
  • Het plakken van overzichten is altijd ingeschakeld.

Support

Mocht je op de release-dag (1 juli a.s.) een probleem ervaren in een van onze applicaties, probeer dan eerst het volgende:

• Druk de volgende drie toetsen tegelijk in: <Shift> + <Ctrl> + <Del>;
  • Kies daarna alleen om afbeeldingen en bestanden in de cache te verwijderen.

Veelal lost bovenstaande actie eventuele problemen op. Mocht je bovenstaande hebben geprobeerd en ervaar je nog steeds een probleem weet ons dan te bereiken via onze website, een mail naar support@engageprocess.com of wanneer je onmiddellijk hulp wilt, kun je ons bellen op: 020 530 7280.